A magyar válogatott centere érkezik Győrbe

Újra harcban a bajnoki címért

Nagy Roland Fotó: fiba.basketball
2024.07.15. 08:40

Kialakult a SERCO UNI Győr NB I.-es női kosárlabdacsapatának végleges játékoskerete, az együttes magyar magja, vagyis a meghatározó hazai kosárlabdázók együtt maradnak, így a válogatott csapatkapitánya, Dubei Debóra, valamint Ruff-Nagy Dóra, Dombai Réka, Cyesha Goree és Bach Boglárka is Győrben kezdi meg a szezont, míg a húsz év alatti fiatalokat továbbra is Gyöngyösi Janka és Molnár Laura képviseli a zöld-fehérek felnőttgárdájánál.

Ami a légiósokat illeti, a tavaly novemberben érkező, és ponterős játékával, illetve közvetlen személyiségével hamar közönségkedvenccé váló Bridget Carleton elfogadta a klub hosszabbítási ajánlatát, és a WNBA, vagyis az amerikai profi szezon végeztével ismét Győr felé veszi az irányt. Két új külföldi kosaras is érkezik a 2024/25-ös idényre. Darcee Garbin neve ismerős lehet a magyar kosárlabda-szurkolóknak, hiszen az utóbbi két szezonban a Győr legnagyobb riválisát, a Diósgyőrt erősítette. A távozó Kristine Anigwe helyére a lengyel Weronika Telengát szerződtette a klub az Enea Gorzów csapatától. A vezetőség magyar játékosokkal is szeretett volna erősíteni, így a bajnokságban hosszú évekig meghatározó szerepet betöltő, a tavalyi szezont a török sztárcsapatban, a Mersinben töltő Kiss Virág csatlakozik a klubhoz.

„Sokat fejlődtem és tanultam, de most szükségem van a biztosra, a stabilra, a győri koncepció pedig nagyon szimpatikus volt számomra. Nagy álmom, hogy magyar bajnok legyek, a csapat többsége két év alatt két döntőt játszott, viszont mindkétszer vesztett. Az Euroligában az lehet a cél, hogy minél több meccset nyerjünk. Még egy kis pihenő vár rám, aztán megkezdjük a felkészülést a válogatottal a ruandai vb-előselejtezőre” – nyilatkozta a 194 centis center, aki korábban már többször is dolgozott együtt a válogatottnál a Győr vezetőedzőjével.
„Sok szép pillanatot éltünk át közösen, de remélem, a legszebbek még hátravannak. Azt várom majd tőle, hogy húzóember és vezér legyen, hiszen ehhez minden adottsága megvan” – mondta a centerről Cziczás László. Wentzel Nóra szintén külföldön játszott tavaly, a lengyel Enea Gorzów csapatából érkezik ezüstérmesként a több poszton bevethető játékos. Egy fiatal, tehetséges magyar irányítóval, Angyal Barbarával is sikerült megegyezni, így a BEAC csapatkapitánya jövőre már zöld-fehér mezben lép pályára. A játékosok mellett Cziczás László vezetőedzővel is sikerült megállapodni, aki további két évig irányíthatja a csapatot. A szakmai stábban a tavalyi szezonhoz képest nem lesz más változás, vagyis Fűzy-Antolovics Adél és Léránt Gábor segítik Cziczás munkáját.

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #SERCO UNI Győr | #sport |